Întrebări frecvente

1. Casele fiind pe stuctura metalica ar trebui sa fie mai ieftine decat cele pe constructie clasica, dar la pretul de 490euro nu mi se par mai ieftine.

Casele pe structura metalica sunt in medie mai ieftine cu 10-15%, aceasta diferenta o constituie viteza de executie si calitatea lucrarilor. Perioada de executie este estimata la aproximativ 3 luni, deoarece peretii casei sunt prefabricati si preasamblati in fabrica, fapt ce confera acesteia rapiditatea de construire.

2. Pot aparea probleme cu rozatoare la aceste case metalice?

Casele metalice sunt construite din materiale de inalta calitate atestata de catre producatorii multinationali (ex. Knauf, Rigips), care prin certificatele de conformitate si agrementele tehnice atesta faptul ca aceste materiale nu sunt agreate de catre rozatoare.

3. Care este termenul de viata al unei case MEXI®?

Ca si la orice casa, si la casele pe structura metalica conteaza modul de punere in opera precum si materialele folosite. Profilele zincate produse de noi, pe care avem rapoarte de incercari efectuate si certificari europene au o durata de viata de 30 de ani in mediu salin deschis inainte ca stratul atnticoroziv de zinc sa inceapa sa se deterioreze, iar in mediu uscat, inchis se preconizeaza o durata de viata peste 80 de ani. O casa pe structura metalica nu are doar o durata de viata ridicata ci ofera si o rezistenta in timp.

4. Poate aparea camp electrostatic din cauza metalului si a cablurilor electrice?

Acest sistem constructiv este folosit de zeci de ani in domeniul constructiei chiar si la cladirile tip zgarie nori, centre comerciale si industriale sau hale de productie. Daca ar fi vreun risc electrostatic aceasta modalitate de constructie nu ar fi permisa in intreaga lume.

5. Aceste case metalice se evalueaza de catre banci?

Vorbind cu mai multi experti evaluatori, aceste constructii corespund normativelor constructive, casele metalice fiind evaluate la fel ca si orice alta constructie.

6. Casele pe structura metalica au aspect diferit fata de cele pe constructie clasica?

Peretii exteriori ai casei sunt panotati cu placi speciale vidiwall peste care se poate monta cu usurinta sistemul termoizolant, caramizi clincher sau alte elemente ornamentale. Aspectul final a casei nu difera cu nimic fata de una pe structura clasica.

7. Casele pe structura metalica sunt rezistente la foc?

Da, sunt rezistente datorita faptului ca profilele sunt placate pe ambele parti cu materiale care au o mare rezistenta la foc. Pe langa acestea si materialul izolant din interiorul peretelui are un grad ridicat de rezistenta la incendii.

8. Care este cota TVA-ului? (este de 19%, de ce nu este 5%)?

Conform legislatiei in vigoare 5% se aplica doar pentru vanzari de case locuibile + teren (max 120mp casa, max 250mp terenul). Case MEXI® construieste aceste case de la zero pe terenul dumneavoastra (dimensiune proiect + teren variabil) ca atare valoarea TVA-ului este de 19%. Cota redusa de TVA de 5% se aplica pentru locuintele care au o suprafata utila de maxim 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti. Valoarea lor - inclusiv a terenului pe care sunt construite - nu trebuie sa depaseasca suma de 450.000 lei (fara TVA). O alta conditie este ca in momentul vanzarii, unitatile locative sa poata fi locuite. In plus, terenul pe care este construita casa nu trebuie sa aiba o suprafata mai mare de 250 mp, incluzand si amprenta la sol a locuintei. In cazul apartamentelor, cota indiviza a terenului aferent fiecarei locuinte nu trebuie sa depaseasca suprafata de 250 mp. Cota redusa de TVA este reglementata prin Ordonanta de Urgenta nr. 31 din 14 mai 2019.

9. Fundatia este inclusa in pret?

Fundatia nu este inclusa in aceste preturi deoarece nu avem datele necesare despre terenul pe care urmeaza sa se ridice constructia. Pentru a putea stabili costurile aferente realizarii fundatiei, clientul trebuie sa ne puna la dispozitie proiectul final de arhitectura, precum si un studio geotehnic al terenului pe care se doreste realizarea constructiei.

10. Daca fundatia este deja construita pe terenul meu, cum se procedeaza?

Daca aveti fundatia construita, va trebui sa ne prezentati proiectul de fundatie si studiul geotehnic al terenului pe care a fost construita. Ulterior va vom inainta o noua oferta, care sa cuprinda doar costurile aferente proiectului solicitat de la cota 0.

11. In ce localitati construiti? Construiti si in afara tarii?

Avem disponibilitatea de a construi atat pe tot teritoriul Romaniei, cat si in strainatate. Mentionam ca preturile afisate pe site-ul nostru www.casemexi.ro sunt valabile doar pentru constructiile efectuate in Romania. Daca doriti sa construiti intr-o alta tara, va rugam sa ne contactati telefonic, sau sa ne adresati un e-mail pe adresa: case@mexi.ro.

12. De ce documente am nevoie pentru a incepe constructia?

- Extras Carte Funciara
- Certificatul de urbanism
- Ridicare topografica
- Studiul Geotehnic
- Autorizatia de constructie
- Proiect Arhitectura


Parteneri: