resp_img resp_img resp_img resp_img resp_img resp_img resp_img resp_img

EconomisiriFie ca avem de initiat si finalizat un proiect de constructie/amenajare de mici dimensiuni (reparatii in casa, completari pe pereti etc.) sau unul de amploare precum renovarea completa a unui apartament ori chiar constructia unei case, folosirea materialelor de constructie de calitate este vitala, astfel ca oricat de mare sau mic ar fi bugetul, asigurati-va ca nu faceti rabat din pricina acestuia intrucat, intr-un final, va poate costa mai mult.

Intotdeauna verificati caracteristicile tehnice (Conductivitatea termica, Clasa de reactie la foc, consum specific, garantia) din fisa tehnica a materialului inainte de a-l achizitiona. Doar asa va puteti asigura ca veti obtine o constructie de calitate, durabila, si cu adevarat ieftina in timp.

Totodata, calitatea materialelor de constructii este una dintre prevederile sistemului de asigurare a calitatii in constructii, care impune certificarea calitatii de catre producator si agrementarea tehnica a noilor materiale introduse pe piata. Astfel ca, toate documentele ce insotesc materialele in procesul de constructie se pastreaza pe toata durata de viata a constructiei prin grija proprietarului si a investitorului.

Din punct de vedere al materialelor de constructii, calitatea lucrarilor este influentata prin:
- utilizare corecta a materialelor de constructii prin alegerea lor adecvata cu tipul lucrarii la care se folosesc;
- manipularea, transportul si depozitarea materialelor pe santier, respectand pentru aceste operatii regulile specifice fiecarui material;
- prelucrarea si punera in opera realizate cu mare grija, astfel incat sa se evite degradarea acestora.

Pentru a respecta aceste cerinte, muncitorul constructor trebuie sa cunoasca bine toate tipurile de materiale, caracteristicire lor si domeniul de utilizare cel mai potrivit fiecaruia. Materialele de constructii (betonul, mortarul, plasa sudata, materialele de izolatie, tamplaria etc.) trebuie sa fie fabricate conform standardelor de calitate europene in vigoare.

Achizitionati produse calitative, de la branduri cu renume in domeniu, precum Porotherm, Ytong, Gerard sau Tondach. Nu va lasati presati de dificultatile financiare oricat de dificil se dovedeste proiectul. Folosirea unor materiale de calitate indoielnica poate cauza, in timp, probleme ca cu siguranta va vor solicita si mai mult bugetul.Parteneri: