Economisiri

Economisiri substanțiale datorită caracteristicilor sistemului constructiv MEXI®

Intotdeauna verificati caracteristicile tehnice (Conductivitatea termica, Clasa de reactie la foc, consum specific, garantia) din fisa tehnica a materialului inainte de a-l achizitiona. Doar asa va puteti asigura ca veti obtine o constructie de calitate, durabila, si cu adevarat ieftina in timp.

Comparație PREȚ / TIMP de execuție

Finisaje STANDARD Finisaje PREMIUM Execuție/Luni
Case MEXI® MEXI® Standard
330-370 €/m²
MEXI® Standard cu vată bazaltică
450-550 €/m²
3
Pierdere de căldură U
[ W/m² K ]
0,169 0,155
Case CĂRĂMIDĂ Cărămidă 30+ Polistiren 10
410-460 €/m²
Cărămidă 38 cu vată bazaltică
650-750 €/m²
14
Pierdere de căldură U
[ W/m² K ]
0,316 0,259

Economisiți chiar și în prima zi de locuire

După cum veți vedea în tabelul de mai jos, Casele MEXI® sunt mult mai fiabile față de alte case clasice din punct de vedere al izolaţiei.

S-a luat în calcul:

Prețul energiei electrice 0,45 RON/KW, Pellet: 900 RON/tonă, Gaz metan: 1,40 RON/nmc, Suprafață de 100 mp, Geamuri = 20% din suprafața pereților. S-a luat în calcul condiții ideale de construcție și izolație pentru calcularea costurilor estimative. S-a luat în calcul temperatura interioară de 23° Celsius și temperatura exterioară de -5° Celsius. Se mai ia în considerare: tâmplăria geamurilor, gradul de izolare a sticlei, de câte ori se deschid și se închid geamurile și ușile exterioare și trebuie adăugat în funcție de acești factori prețurile cresc între 30% - 60% la valorile din tabel.

Comparația COSTURILOR de încălzire

Combustibil Tip instalație Construcție metalică MEXI®
U'PE1=1/R'PE1= 1/5.909=
0,169 W/m²K
Cărămidă + 10cm polistiren
U'PE4=1/R'PE4=1/3.147=
0,317 W/m²K
Centrală electrică Radiator 32,20 Ron/zi 51,80 Ron/zi
Pardoseală 23,80 Ron/zi 39,20 Ron/zi
Pompă de căldură
Aer - Apă
Radiator 16,80 Ron/zi 26,60 Ron/zi
Pardoseală 11,90 Ron/zi 19,60 Ron/zi
Pellet Radiator 18,20 Kg/zi 32,20 Kg/zi
Pardoseală 14 Kg/zi 23,80 Kg/zi
Gaz metan Radiator 11,20 Ron/zi 18,20 Ron/zi
Pardoseală 8,40 Ron/zi 13,10 Ron/zi
Cazan pe lemn Radiator 18,20 Kg/zi 32,20 Kg/zi
Pardoseală 14 Kg/zi 23,80 Kg/zi

Fie ca avem de initiat si finalizat un proiect de constructie/amenajare de mici dimensiuni (reparatii in casa, completari pe pereti etc.) sau unul de amploare precum renovarea completa a unui apartament ori chiar constructia unei case, folosirea materialelor de constructie de calitate este vitala, astfel ca oricat de mare sau mic ar fi bugetul, asigurati-va ca nu faceti rabat din pricina acestuia intrucat, intr-un final, va poate costa mai mult.

Intotdeauna verificati caracteristicile tehnice (Conductivitatea termica, Clasa de reactie la foc, consum specific, garantia) din fisa tehnica a materialului inainte de a-l achizitiona. Doar asa va puteti asigura ca veti obtine o constructie de calitate, durabila, si cu adevarat ieftina in timp.

Totodata, calitatea materialelor de constructii este una dintre prevederile sistemului de asigurare a calitatii in constructii, care impune certificarea calitatii de catre producator si agrementarea tehnica a noilor materiale introduse pe piata. Astfel ca, toate documentele ce insotesc materialele in procesul de constructie se pastreaza pe toata durata de viata a constructiei prin grija proprietarului si a investitorului.

Din punct de vedere al materialelor de constructii, calitatea lucrarilor este influentata prin:
- utilizare corecta a materialelor de constructii prin alegerea lor adecvata cu tipul lucrarii la care se folosesc;
- manipularea, transportul si depozitarea materialelor pe santier, respectand pentru aceste operatii regulile specifice fiecarui material;
- prelucrarea si punera in opera realizate cu mare grija, astfel incat sa se evite degradarea acestora.

Pentru a respecta aceste cerinte, muncitorul constructor trebuie sa cunoasca bine toate tipurile de materiale, caracteristicire lor si domeniul de utilizare cel mai potrivit fiecaruia. Materialele de constructii (betonul, mortarul, plasa sudata, materialele de izolatie, tamplaria etc.) trebuie sa fie fabricate conform standardelor de calitate europene in vigoare.

Achizitionati produse calitative, de la branduri cu renume in domeniu. Nu va lasati presati de dificultatile financiare oricat de dificil se dovedeste proiectul. Folosirea unor materiale de calitate indoielnica poate cauza, in timp, probleme ca cu siguranta va vor solicita si mai mult bugetul.Parteneri: