ETAPELE Caselor MEXI pe structură metalică ușoară

1.

Obtinerea autorizatiei de constructie

Pentru a incepe construirea unei case sunt necesare intocmirea unor documente cum ar fi certificat de urbanism, autorizatie de construire care contine avize si acorduri de la apa si canal, mediu, etc, precum si studiu geotehnic pe baza caruia se executa fundatia.


2.

Realizarea proiectului tehnic

Proiectarea casei se executa cu programe speciale, profesionale care fac verificari si emit rapoarte de rezistenta a structurii la incarcari de vant, zapada, incarcare dinamica, incarcarea in cazul calamitatilor naturale si deformarea in cazul seismelor.


3.

Executarea fundatiei

Fundatia va fi executata de catre beneficiar sau de catre un partener MEXI®, conform planului tehnic eliberat de compania Case MEXI®. Fiind case pe structura metalica usoara greutatea casei este mai mica si nu necesita o fundatie foarte mare si adanca.


4.

Montarea structurii si placarea exterioara

In momentul in care fundatia este uscata se poate incepe construirea casei. Structura casei este fomata din ansamblul profilelor C si U, care sunt fabricate dintr-un otel superior. Faza de constructie prezentata se executa aproximativ intre unu si trei saptamani. Pe exteriorul si acoperisul casei se vor monta niste placi speciale care sunt rezistente la apa si la foc.


5.

Asezarea invelitoarei pe acoperis

Dupa montarea placilor, pe acoperis se va pune o folie anticondens peste care se pun riglele de sustinere a tiglelor. Tiglele se vor insirui si totodata se monteaza toate accesoriile acestora.


6.

Efectuarea izolatiei interioara si exterioara

Izolatia interioara se poate face cu vata bazaltica de mare densitate sau cu spuma poliuretanica. Datorita structurii metalice care este realizata din profile late de 140 mm, puteti introduce cu usurinta o vata de 100mm. Pentru izolatia exterioara recomandam folosirea polistireului expandat de 100mm care se poate aplica foarte usor pe placile montate pe exterior. Pentru a izola si pardoseala se pune jos polistiren extrudat de 50 mm peste care se toarna o sapa semiuscata. Aceasta metoda este ideala si pentru mascarea cablurilor electrice si tevilor de instalatii sanitare. Executand astfel izolatiile veti obtine o casa foarte bine izolata fara punti termice sau pierderi de caldura.


7.

Trasarea si introducerea instalatiilor electrice si sanitare

Dupa efectuarea izolatiei se introduc in interiorul peretilor cablurile electrice si tevile pentru instalatiile sanitare. Peretii casei fiind realizati din profile de 140 mm, pe langa vata minerala de 100 mm este loc suficient pentru introducerea cablurilor electrice si tuburile intalatiilor sanitare neafectand izolatia casei.


8.

Finisaje interioare

In interiorul casei, peste profilele de rezistenta se pune o folie anticondens aluminizata peste care se monteaza doua straturi de gips carton. Aceste placi de gips carton se vor gletui si zugravi, in bai se poate aplica faianta, oferindui casei un design aparte. Pe exteriorul casei peste polistiren se aplica o masa de spaclu armata cu plasa din fibra de sticla. Peste aceasta masa de spaclu se poate aplica tencuiala decorativa sau se pot lipi caramizi clincher ,sau alte elemente onamentale oferindu-i casei pesonalitate.